Logo

Рецепт: Запечені яблука з медом та горіхами

Цікавий рецепт десерту з липовим медом – Запечені яблука з медом та горіхами:

Інгредієнти:

  • 4 середні яблука
  • 4 столові ложки липового меду
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 чайна ложка кориці
  • Щіпка мускатного горіха (за бажанням)
  • 1 столова ложка вершкового масла

Інструкції:

  • Підготування яблук. Ретельно вимийте яблука. Зріжте верхівку кожного яблука та акуратно видаліть серцевину, залишивши дно цілим, щоб можна було заповнити начинку.
  • Начинка. Подрібніть волоські горіхи та змішайте їх з липовим медом, корицею та мускатним горіхом.
  • Заповнення яблук. Наповніть кожне яблуко отриманою горіхово-медовою сумішшю. Покладіть шматочок вершкового масла зверху на начинку.
  • Запікання. Викладіть яблука на деко і запікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20-25 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.
  • Подача. Готові яблука можна подавати теплими, поливши ще трохи липовим медом зверху для додаткової солодкості. За бажанням можна прикрасити листочком м’яти.

Цей десерт чудово підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу, поєднуючи натуральну солодкість яблук і липового меду з хрусткістю горіхів.